Tuesday, May 5, 2009

Hujan, kasut dan peti ais

Kasut ..oh kasut..
Teringat lagi zaman muda2 remaja dulu..
Time hujan2 camni mesti punya kasut sekolah x sempat kering.. almaklumlah basuh hari ahad petang lak tu.. mn nk kering..

Time tu mulalah dok kalut mencari kasut lain.. tapi kasut lain mcm dah rosak jer.. dlu jimat tahap x ingat sepasang kasut tu je lah yg ade. Ye lah nk nk bli byk2 mn mampu mahal ooo walaupun rm29.90 satu. Adik2 lagi buku lagi, mana nk cover, tu lum campur duit yuran n baju sekolah. Klu nk disenaraikan mmg byk lah..tp alhamdulillah mak ayah sentiasa berikan yg terbaik tuk pelajaran anak2 sampailah ak dah besor panjang ni hah. Rasa beruntung nye dpt merasai alam pembelajaran, tu lah harta yg x terhingga nilainya. Kadang2 sume pengalaman hidup tu uat aku lebih menghargai setiap apa yg ak perolehi..

Back to main topic..
Kasut ..ooo kasut…jemur depan kipas, vol tahap 5 lagi mmg paling tinggi dah. Klu ade 6, 7 tinggi lagi dah pulas lgi bior sampai tahap super high turbo. Hahahah. Tp x jugok kering2,..

Malam.. kasut x kering2. mak ade gak bersuara.. hahah padan muka ak sendiri ..sendiri cari nahas.. hahhaha. Tah sape yg bg idea ak pn x ingt suh jemur kasut bawah peti ais. Mula2 rs mengarut ke hapa org ni..tp bl di selidik tahap suhu di bawah peti mmg sesuai tuk dijadikan tempat pengeringan.. masa tu senyum sampai telinga dah.. klu x mesti muka masam mencuka..then kn tahan dgn kawan sendiri mn bleh lari dr undang2 sekolah..skema lah sgt hik..hik.. huwaaaa….(teringat muka lee aka laili seangkatan dgn ak dlu)

Esok pagi …kasut dah kering… wahahaha muka bgga tul.. sebaiklah kasut hitam klu putih mau kuning dah mcm kasut adik hahahah.. kn lah tonyoh dgn kapur kasut setebal2nye... maka bash lagi kasut mereka.. hahah sowy adik2 ku..

Arinni kasut basah lagi baru je kn hujan pg td. Mula lah terpikir nk uat lagi eksperimen kasut n peti ais.. emmmm..~~~

2 comments:

adreen said...

dulu klu kasut basah letak surat kabor pas2 letak kt peti ais bwah

Yantie said...

eeee yeksss... abih bau kasut satu peti nnt