Thursday, June 24, 2010

Adik ...

Bismillahirahmanirahim




Pejam celik pejam celik skrg ni dah msk 2010 tak sangka cepat tul masa berlalu. Dulu ingat lagi masa masing2 dibangku sekolah time ni dok kalut-kalut siap nk pergi sekolah. Adik yang kecik sekali pun bersiap2 juga nak pergi sekolah. Haish~ tadika belakang rumah je pun. Rambut kerinting-kerinting meggi, mak saja simpan panjang. Tp dah besor tak jd dah kerinting dia. Kuat menangis gak budak debab ni. Klu uat perangai.. memang xpadan dgn kecik. Pening juga mak dibuatnya.. ehehhe Selamat hari lahir adik. (6.6.2010)

Masa adik darjah 6, mula dah tunjuk talent. Dilantik sebagai ketua pengawas sekolah walaupun kat rumah slalu jer kena buli dgn kami. Then dapat masuk anugerah nilam peringkat negeri ecee…~~ ingat lagi masa cikgu dtg rumah suruh adik berlakon rajin… kami nk gelak guling sbb realitinya tak seindah kabar dari rupa.. huhu~~ adik..adik..Ms result UPSR kuar meloncat adik sbb cemerlang.

Lepas darjah 6 adik terus berhijrah ke johor masuk STF. Dah besor dah budak debab ni. Tak dapat nk follow perkembangan dia sbb ssh nk contact. Penah satu hari muka adik terpampang besor dpn paper tuk hasil kajian pokok silvia mereka. Wan cakap muka adik koya jer …a’ah memang pun control jer hahaha~~. Ms result PMR kuar adik dapt cemerlang begitu gak dgn SPM. Tahniah adik.


semasa mendapat anugerah Puteri Sakinah STF 2010

Awal bulan 7 ni adik sambung belajar blk. Adik dapat tajaan JPA dan akan mengikuti kelas persediaan selama 2 tahun kat Malaysia. Then fly ke UK untuk kursus farmasi, insyaAllah. Tapi ingat jgn terlalu berpuas hati lagi kerana perjalanan adik tak abis lagi tau. Jauh lagi dalam 2 tahun banyak benda yang adik kena belajar. Semoga adik terus success selalu.

Hahaha amik nah muka adik masa kecik-kecik yang debab + kuat nagis yeks..nk hadiah besday dtg sini. eheheh

2 comments:

amalina said...

terima kasih terima kasih..hahaha..erk..bese la budak2 mmg cam2..sekarang da besa cite2 nak jd org bergune..kahkah

Yantie said...

sama-sam kasih.. sebaik ah besar x boolat lagi dah kih..kih.. =)