Thursday, June 3, 2010

Rokok a.k.a Cigaratte


Picture from google

entri kali ni saya ceritakan sedikit pasal benda alah ni.. eheh.. sebenarnya kelmarin telah berjaya merampas Malboro milik husband (minta maaf eh) tp rampasan kembali telah pun berjaya setelah tempat penyorokan telah diketemui cet...penat jer rampas. hahhaha ~~

Bukan sesuka hati jer nk rampas benda alah ni tp sayang kan suami. Banyak jg perkara yg buruk dari yang baik klu dok ketagih benda ni.. tp sy tahu suami saya dalam proses menghentikan tabiat ni tp memang ia akan amik masa paling lama pun saya agak mungkin bertahun.. huh jenuh gak ni... Alhamdulillah semenjak dok serumah dengan husband, x pernah pun hidu dan nampak husband saya merokok (thanks alot dear (^^,) dan saya sangat yakin husband saya boleh berhenti dari ketagih benda alah ni (hoping ...wink..wink..(*o*) insyaAllah saya yakin itu...cuma x tau bila adeh~~~

Saya membebel ni pun bukan saya benci smoker, ayah saya juga seorang smoker tp tulah x penah smoking kat rumah. saya sayangkan mereka ini. Bila baca entri ini ngeeee~~~ sangat lah saya risau akan kesihatan mereka yg saya sayangi. Bayangkan berapa banyak racun yang terserap didalam darah dan beberapa organ penting di dalam badan. Ciptaan DIA adalah sangat sempurna setiap organ memainkan peranan penting kepada imunisasi badan kita. even kuku kat hujung jari pun.. bayangkanlah klu organ terpenting pula yg rosak??? oooo sangat lah bahaya. Kepada smoker terutama kepada husband saya, saya yakin kepada dia.insyaAllah...hehehe gambate !!

2 comments:

Anna Da Lady said...

salam yantie...acik sokong ape yang yantie buat tu...kalu boleh, kita cuba la cari kaedah yang terbaik untuk orang yang kita sayang berhenti merokok...sebab ia bukan shj boleh merosakkan dia tapi kita jugak...all da best, dear...

Yantie said...

thanks acik.. akan yant usahakan =)